Elérhetõ
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás szeptember 17, szerda.
A búzasikér elvben rugalmas, duzzadásra képes anyag, amely lehetővé teszi, hogy a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni. Minél szélsőségesebb, kontinentálisabb az éghajlat, annál jobb minőségű a búzasikér, feltéve, hogy a talaj vízgazdálkodása humuszos. A tömeges termelésre való áttérés a búza tulajdonságait a kevésbé acélos, de lisztes és bőtermő irányba tolta el. Emiatt a kereskedelmi forgalomban kapható lisztekből történő otthoni sütéshez (például kenyérsütőgépben) kb. 500-700 gramm tömegű kenyérre számítva egy evőkanálnyi búzasikér hozzáadása szükséges.
A búzasikérből búzahús is készíthető, a terméken található utasítás szerint. Ezt a vízzel összedolgozott masszát megfelelően fűszerezve javasoljuk az ízfokozómentes veganatura ételízesítőt kirántva, vagy kisütve átmeneti, erősen hasonló állagú és ízű feltétet kapunk. Felhasználható kenyérsütőgéppel vagy hagyományos módon készült pékáruhoz a liszt sikértartalmának növelésére.
Glutén.
Felhasználható kenyérsütőgéppel vagy hagyományos módon készült pékáruhoz a liszt sikértartalmának növelésére (adagolás: 1 evőkanál/500 g).
A búzahúsport meleg vízzel összekeverjük, így gumiszerű massza keletkezik. Cipókat formálunk belőle és minimum 10 percig pihentetjük. Forrásban levő fűszeres vízbe dobva megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük és felszeleteljük, majd tovább főzzük kb. 10 percig. Kihűlés után bepanírozva kisüthető, vagy egyéb "húsos" konyhatechnikával tovább feldolgozható.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Ausztria.