Elérhetõ
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás szeptember 17, szerda.
A hajdina értékes bioflavonoid forrás, a paleolit táplálkozásban a kompromisszumos termékek közé tartozik, ezáltal fogyasztása csak kis mennyiségen javasolt. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
A hajdina a keserűfűfélék családjába tartozik. Közép-Ázsiából, pontosabban a Himalája mellől került el Ázsia más részeibe és Európába. Esszenciális aminosavakat is tartalmaz. Kiváló a fehérje és ásványi anyag tartalma is, illetve rostokban gazdag. B-vitaminokat, C-, E-vitamint is tartalmaz. Manapság már számos recept elérhető széleskörű használatáról.
Hajdina (enyhén pirított). Allergének a termékben: nincs.
Energia: 1430 kJ (339 kcal)
Zsír: 1,8 g - amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 65,5 g - amelyből cukrok: 0,2 g
Fehérje: 8,2 g
Só: 0,03 g
Fogyasztható: sós vízben főzve köretként, édesen elkészítve, magvakkal, mézzel kiegészítve pedig müzliként. Főzés: 2-3 percig. Tárolás: száraz, hűvös helyen. Származási hely: Lengyelország.
- vegán
- vegetáriánus