Elérhetõ
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás szeptember 17, szerda.
Ma már csak néhány, a hegyekben lakó remete nem hallott a rostdús táplálkozás előnyeiről. A különböző rostféleségek meglehetősen eltérnek egymástól, mindegyiknek megvan a csak rá jellemző jótékony hatása. A kutatási eredmények alapján az a következtetés vonható le, hogy akik koleszterinszintjüket a biztonságos határok között akarják tartani, a zabkorpa rosttartalma a legmegfelelőbb.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, amelyek csökkentik a vér koleszterinszintjét. A másik előny az, hogy a vércukorszint normális értéken tartását is elősegíti. A zabkorpával folytatott vizsgálatok során James Anderson, a Kentucky Egyetem Lexingtoni Belgyógyászati Klinikájának orvosa eleinte a cukorbetegek vércukorszintjét próbálta befolyásolni zabkorpával, eközben fedezte fel, hogy a betegek vérének koleszterinszintje is csökkent.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a zabkorpa gyógyszer! Inkább arról van szó, hogy a gyógyszerek hatása hasonló a korpáéhoz, ami viszont velük ellentétben természetes anyag.
Összetevők: zabpehely. Allergének a termékben: glutén. Átlagos tápérték 100 g termékben:
Fogyasztható: joghurtban, müzliben. Ajánlott adag: 1-2 ek/nap.
Tárolás: száraz, hűvös helyen. Származási hely: Magyarország (hazai feldolgozású termék).
Milyen diétába illeszthető: