Elérhetõ
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás szeptember 17, szerda.
A Himalaya só Pakistan Punjab régiójából származik. Mai napig nagyrészt kézzel bányásszák, és csupán minimális feldolgozáson megy keresztül. Nem adnak hozzá adalékanyagokat, és színét a benne található ásványi anyagoknak (mint például vas) köszönheti, nem mesterséges színezéknek.
A Himalaya só főleg nátrium-kloridból áll (98%), de ezen kívül tartalmaz számos más ásványi anyagot is. Ez vonzónak tűnhet, de ha figyelembe vesszük, hogy mennyire kis mennyiséget használunk fel kézi sózásra, az így bevitt ásványi anyagok mennyisége szinte egyenlő a nullával. Azok számára, akiknek egészségügyi probléma miatt ügyelniük kell a sóbevitelükre, a Himalaya só mértéktelen fogyasztása nem ajánlott. Akik orvosuktól jódozott konyhasót kaptak javaslatba, inkább azt válasszák, hiszen a Himalaya só nem tartalmaz jódot, így más forrásból kell fedezni a napi jódbevitelüket.
A Himalaya só felhasználása megegyezik a közönséges konyhasóéval, nincsen semmilyen mellékíze, és hasonlóképpen oldódik. Táplálkozási célokon kívül is használható, például fürdősó keverékekben is előfordul.
Himalájai só
Energiaérték: 0 kJ / 0 kcal
Zsír: 0 g - amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 0 g - amelyből cukor: 0 g
Rost: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 99,5 g
Száraz, hűvös helyen tartandó! Minőségét korlátlan ideig megőrzi.
Pakisztán