Elérhetõ
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás szeptember 17, szerda.
A Samai plantain chips csípős chili ízesítéssel készült ropogtatnivaló prémium minőségű főzőbanánból. A termék 100%-ig természetes, gluténmentes, laktózmentes, és nem tartalmaz hozzáadott cukrot, transzzsírt, koleszterint, olajos magvakat, kukoricát, génmódosított összetevőket és nátrium-glutamátot (MSG). Kosher és vegán is.
Főzőbanán (70%), nem hidrogénezett pálmaolaj, tengeri só, chili por (1%), fűszerek, antioxidáns: citromsav.
A SAMAI Plantain chips Dél-Amerika csendes-óceáni partján, Ecuadorban, helyi farmerek által termesztett főzőbanánból készül. A banánokat természetes módon érlelik, kézzel szedik le és válogatják ki a legszebb darabokat. A feldolgozó üzem közvetlenül az ültetvények mellett található, biztosítva a frissességet. Az üzembe érkezést követően szakértő kezek átválogatják, meghámozzák és felszeletelik a banánokat, majd ropogósra sütik őket nem hidrogénezett, tiszta növényi olajban.
Az ízesítéshez tengeri só és natúr fűszerek kerülnek felhasználásra, pótolva a mesterséges ízfokozókat és színezékeket, így garantálva a természetes ízeket. A chips szigorúan ellenőrzött körülmények között kerül csomagolásra, megőrizve a termék frissességét és kiváló minőségét.
A plantain (főzőbanán) egy olyan banánfajta, mely különösen gazdag tápanyagokban, és alapélelmiszernek számít Dél-Amerika, Afrika és Ázsia számos partvidéki területén. A használt nem hidrogénezett pálmaolaj (palmolein) koleszterinmentes és transzzsírtól mentes, valamint gazdag tokoferolban és tokotrienolban (E-vitamin).
A palmolein kiválasztását a fenntarthatósági szempontok is indokolják. A pálmaolajban található zsírsavak egyensúlya és stabilitása biztosítja a magas hőfokon való sütést. A felhasznált pálmaolaj a védett esőerdőkön kívüli ültetvényekről származik, jüvel a helyi gazdaság fejlődését is támogatva. A pálmák segítik a levegő tisztítását is, hatékonyabb szén-dioxid felvételük révén.